Поръчки: 0899 107 482
Доставка от 5,90лв.* до офис на Еконт, за поръчки до 1 кг.
УЛЕКС, GORSE 10мл. КАПКИ НА Д-Р БАХ

УЛЕКС, GORSE 10мл. КАПКИ НА Д-Р БАХ

Продукта НЕ е наличен!

Производител: Healing Herbs

Принцип: Улексът въплъщава душевния потенциал на надеждата. В отрица­телно състояние на улекс човек е загубил надежда. Много хора в това състояние са боледували или боледуват в момента от някакво хронично заболяване. Те са лекувани многократно без успех и лекарите са им обяснили, че никога няма да оздравеят напълно. Пациентите от този пит се предават, и въпреки, че се съгласяват да бъдат лекувани отново, вътрешно са убедени, че това няма никакъв смисъл.                                         

Това душевно състояние е опасно поради две причини. От една страна защото постоянно засилва вътрешното отрицателно очакване по отношение на несполучливите лечения и от друга страна защото личността оказва на всичко отгоре и пасивна съпротива. Личността се отдалечава все повече от нейното Висше Аз и от процеса на разбитие, за да се превърне постепенно в жив труп. Понякога хората в отрицателно състояние на улекс изглеждат като излизащи от подзе­мие, с жълто или бледо-восъчно лице и тъмни кръгове около очите. Някои лечители споделят впечатленията си от това състояние, описвайки го като дебела стъклена плоча между душата и личността - те все още се виждат, но не могат да се чуят.

Неосъзнатата заблуда на личността и тук се крие в отхвърлянето на ролята на Висшето Аз: вместо да му предостави цялата отговорност и да му съдейства с доверие, личността се противопоставя на текущия процес на развитие. Понеже нещата не се развиват според нейните представи, тя вътрешно се оттегля, без да се замисли за значението на отхвърления процес. Това детинско поведение намира отражение и в поведението на някои пацие­нти, които очакват всичко да се оправи по някакво чудо отвън, вместо да разберат, че всяко лечение и излекуване идва от самите нас. Пациентите в това състояние трябва да се научат да се справят със съдбоносните явления в развитието на тяхното заболяване.

Според мистичните учения тези хора са обременени от тежка карма и трябва да страдат, защото истинските промени на тази планета се постигат чрез страдание. Ако този смисъл се отгатне, душевната настройка се промени светкавично.

В положителното състояние на улекса, човек може да черпи от себе си нова сипа и надежда и така е отново в състояние да определя съдбата си. Това не означава, че той се надява на невъзможното. Той знае, например, че ампутираният му крак не може да се възстанови, но вярба твърдо в добрата си съдба. Приема страданието без да се оплаква, защото е разбрал, че чобек се учи най-добре чрез болката и изпитанията. Така той посреща спокойно и без отчаяние съдбата си. При хронични заболявания в ранен стадий тази нагласа често е прелюдия къи постепенното действително оздравяване.

Но и отрицателното състояние на улекса днес често пъти не е така силно изразено, както беше описано по-горе. Хората, при които то протича в умерена форма, се познават по изрази като: „опитах всичко, но...". Приемането на есенция от улекс в такива случаи често предизвиква решаващия обрат към нов етап на развитие. Английски практици съобщават, че употребата на улекс заедно с шипка стимулират вехнещи издънки от растения към пускане на корени.

Състоянието на улекса понякога трудно се различава от това на шипката:    

Европейски улекс: личността, дори когато е в отчаяние, може да бъде убедена да се подложи на още едно лечение.

Шипка:Личността от този тип е още по-пасивна и апатична. Тя не желае да опита ново лечение.

Европейски улекс - ключови симптоми

Безнадеждност, пълно отчаяние. „Тоба вече няма никакъв смисъл."

Симптоми в блокирано състояние

Дълбоко вътре постоянства противопоставянето със собствената съдба. Почти е загубена надеждата за промяна на положението. Депресия, примирение, вътрешна умора. Липсва силата за нов опит. Вътрешно се предава и очаква нещо да се случи отвън. Оставя се да бъде убеден за ново лечение, но е разочарован от и най-малкия неуспех.                                                                                                                      

Често при такива случаи се установява прекарана или датираща още от детството хронична болест, както и израстване с хронично болен човек.

Потенциал в трансформирано състояние

Убеденост в добрия краен изход, приемане на собствената съдба. Разбира, че безнадеждността спъва оздравителния процес, стига до изводите, че „всеки трябва да носи товара си", че не трябва да се казва „никога". В по-леките случаи възкръсва надеждата за оздравяване и с това се прави първата крачка в тази насока.                       '

Подпомагащи препоръки за състоянието на улекс

Да се занимава с мислите за кармата и страданието. Да прави излети на слънце.

Мисли за положителна настройка: „надеждата е лекарство", „всеки нов ден е една нова възможност", „участвам в играта", „всичко се развива по вътрешна закономерност".

 Физически симптоми: Хронични болести по – дълги от 3 месеца, инвалидност, раздяла майка - дете, хора с „угаснал  поглед”
Производител: Healingherbs Ltd, Англия

Цена: 20.99лв.

Pin it