Поръчки: 0899 107 482
Доставка от 5,90лв.* до офис на Еконт, за поръчки до 1 кг.
СКАЛНА РОЗА, ROCK ROSE 10мл. КАПКИ НА Д-Р БАХ

СКАЛНА РОЗА, ROCK ROSE 10мл. КАПКИ НА Д-Р БАХ

Продукта НЕ е наличен!

Производител: Healing Herbs

Принцип: Обикновеният желтак е свьрзан с душевните качества на смелост­та и устойчивостта. Той е един от най-важните цветове от състава на капките за спешна помощ.

В отрицателното състояние на желтак личността е остро и силно застрашена душевно, а често и физически. Това са изключителни и критични положения, като природни бедствия, злополуки или внезапни заболявания, при които човек не могке да се справи с първичната сила на енергиите. Всичко се развива много бързо и в погрешна посока. Личността е отделена на светлинни години от своето Висше Аз и се свива, изпълнена със страх, в своята тленна същност, вместо да се довери на водещото начало на душата си, да черпи сили оттам и да се справи с положението.

Беглец бяга през границата. Местността е минирана. Прожектори претърсват пространството. Внезапно зад него се чува кучешки лай. Открит ли е вече? Сърцето му бие лудо и гонен от страх и извън себе си,той тича и тича, за да спаси живота си...

Това е един краен пример за състоянието на желтак. Същата вътрешна драма се разиграва при всички състояния на желтак, дори когато обстоятелствата не са толкова застрашителни. При всички случаи е налице остра душевна криза и тревога от първа степен. Ако тялото е засегнато, то това са обикновено случаи за бързата помощ. Пострадалият често е извън себе си от страх. Затормозени са зрението, слухът и говорът. Властва само паника, ужас и смразяващ страх.

Внезапната, опасна за живота болест в семейството изисква и за двете страни желтак - за болния и за близките му.

Деца, които нощем се събуждат от кошмарен сън, трябва да пият на малки глътки екстракта от желтак, докато се успокоят. Човекът, който току-що е избегнал автомобилна злополука или е останал незасегнат при атентат, също е в отрицателно състояние на желтак.

Някои лечители описват това състояние много сполучливо като удар в стомашната област, понеже е пренатоварен соларният плексус (слънчевото сплетение). Събитието се развива много бързо и не може да бъде овладяно от нервната система.

В състоянието на желтак човек се чувства безсилен пред могъществото на първичните сили. Той се поти от страх и страхът обхваща цялата му аура.

Енергията на обикновения желтак освобождава личността от нейното страхливо вцепенение и изтласква махалото от отрицателно в положително положение. Страхът се превръща в смелост, която може да прерасне в герои­зъм, забравяйки себе си в полза на другите.

Това е смелостта на майката, която спасява детето си от връхлитащата кола, това е храбростта на партизаните, които воюват срещу превъзхожда­щите сили на чуждата армия и побеждават. Желтакът може да мобилизира невероятни сили и да накара хората да надминат себе си. Положителни символи на желтак си Зигфрид и Жана д'Арк.

Състоянието на желтак е обикновено временно. При децата, които душевно са по-нестабилни от възрастните, прилагането на желтак е показано по-често. Но и между възрастните се срещат истински типове на желтак, които външно не изглеждат особено плахи. Тези хора често имат уязвима нервна система и понякога от рождение слабо развити надбъбречни жлези. Техните душевни силови резерви бързо се изчерпват и те често пъти могат да се охарактеризират като вегетативно лабилни. Всред предците им често се срещат алкохолици.

При хората, които се занимават с интелектуален труд, може да се стигне до състояние на желтак, когато в своето развитие те внезапно се сблъскат с първичен мрак вътре в себе си.

Един английски лекар препоръчва есенцията от желтак за допълнително лечение към конвенционалните мероприятия при слънчев и топлинен удар.

Понякога е трудно разграничаването между обикновения желтак и гарванския лук:

Обикновен желтак: Винаги се касае за остро и в повечето случаи преходно състояние, при което трябва веднага да се направи нещо. На преден план излиза страхът.

Гарвански лук: Касае се за скритите последици на душевна травма, която е потънала в подсъзнанието. В чистото състояние на гарвински лук страх не се наблюдава, а по-скоро нещо като тъжна вцепененост.

В случай на съмнение се препоръчва взимането на капки за спешна помощ, които съдържат и двата цвята.

Обикновен желтак - ключови симптоми.

Чувство за ужас и паника, изключително остри страхови състояния.

Симптоми в блокирано състояние.

Човек е склонен бързо да изпадне във вътрешна паника. Внезапно чувство на страх при изключителни състояния на тялото и душата. Терор, ужас, отчаяние, нервната система е напълно объркана. От страх не е на себе си - не чува, не вижда, не говори, сърцето му е замряло. Силен страх при злополуки, природни катастро­фи, опасни за живота наранявания.

Често състояние при деца, които лесно получават сърцебиене и изпотяване на ръцете.

Човекът в това състояние не разполага с много нервни резерви. Слънчевото сплетнение е болезнено или се усеща като камък. Често състояние при хора, които дълго време са взимали дроги. Наблюдава се често при хора от нервно-лабилни семейства.

Потенциал в трансформирано състояние.

Героична смелост. Може да надмине себе си в критични и изключителни положе­ния и да мобилизира почти свръхчовешки сили. Бори се за благото на другите, без да се страхува за себе си.

Подпомагащи препоръки за състоянието на желтак.

Няма ефикасни препоръки за острото състояние. Хората, които се нуждаят често от желтак трябва да се научат да защитават душевно слънчевия си сплит, например като си представят „светлинен щит", който носят пред стомашната си област. Провеждане на дихателни упражнения. Молитви, мантра.

Мисли за положителна настройка: „аз съм нещо повече от моето тяло", „над мен е Божията ръка", „чувствам преливането на неподозирани сили в себе си".

 Физически симптоми:Чести  панически атаки, „омекване на коленете” стомашни спазми, гадене, сърцебиене, неадекватност, болка, неконтролируемо оригвания.
Производител: Healingherbs Ltd, Англия

Цена: 20.99лв.

Pin it