Поръчки: 0899 107 482
Доставка от 5,90лв.* до офис на Еконт, за поръчки до 1 кг.
СИН ЙОД МИКСТУРА С ЯНТАРНА КИСЕЛИНА И ВИТАМИН PP 30мл.

СИН ЙОД МИКСТУРА С ЯНТАРНА КИСЕЛИНА И ВИТАМИН PP 30мл.

В наличност

Производител: Други

МИКСТУРА СИН ЙОД е уникален, високоефективен йоден препарат от ново поколение с широк спектър на действие.
 
Предназначение: Препаратът „Микстура син йод” съдържа биологично активна форма на йод, янтарна киселина и витамин РР. Биологично активният йод, в степен на окисление плюс едно, е от съществено значение за човешкия организъм. В действителност в нормалното си състояние йодът е токсичен и трябва да се използва много внимателно. Биологично активният йод в микстурата не само съхранява и усилва свойствата си, но и губи изцяло своето токсично действие. Значението само на този факт за медицината е неоценимо.

 

 „Микстура син йод”- силата на компонентите.

   Йодът е един от трите незаменими фактора отговарящи за клетъчното здраве. Неговият дефицит най-често няма външна проява, поради което е наречен „скрит глад“, но той е основен рисков фактор за развитието на редица патологии при всички възрастови групи, които изискват незабавно лечение. Поради тази причина йодният дефицит е критически значим и глобален проблем на общественото здраве в света.

 

Йодът е микроелемент с широка гама медицински ефекти. Йодното насищане на организма играе основна роля в еволюцията на човешкия мозък. Той притежава богат набор от антибактериални, антивирусни, противоракови, антипаразитни и противогъбични свойства, което го превръща в мощен патогенен убиец и отлично средство за профилактика срещу обширната гама от простудни и инфекциозни заболявания.

 

Витамин РР – наречен от медицината „витамина лекарство”- усилва ефективността при лечение на заболявания, свързани с нервната и сърдечно-съдовата система: подобрява мозъчната дейност, еластичността на кръвоносните съдове, поддържа кръвното налягане в нормални граници, като по тази начин допринася за намаляване риска от инфаркти и инсулти. Стимулира жлъчната секреция, което води до подобряване на храносмилателната дейност, засилва неутрализиращата функция на черния дроб.

 

Янтарната киселина – уникалността й да служи едновременно като субстрат и катализатор на биоенергийните процеси е причина за избора й за компонент в микстурата. В брилянтния тандем с биологично активната форма на йода тя не само изразява активно свойствата си, но и максимално усилва действието на йода. Янтарната киселина е отличен естествен енергостимулатор, който за разлика от кафето, чая и другите видове стимуланти, е без последващ ефект на енергиен спад. Тя подобрява клетъчното дишане и е мощен антиоксидант. Янтарната киселина има и очистващо действие: неутрализира голям брой отрови /не само от вредни химикали и тежки метали, но и от никотин, алкохол, наркотици и др./

 

Установено е, че Янтарната киселина намалява въздействието на радиационните поражения върху човешкия организъм, а при съчетаването й с биологично активен йод тя се превръща в негов надежден противорадиационен щит, като го предпазва от тежки усложнения и развитието на злокачествени болести.

 

 Общоизвестно е, че така нареченият „стабилен йод” има силата да неутрализира смъртоносния радиоактивен йод (I-131), който се отделя при ядрените експлозии. Но той може да се приeма не повече от няколко дни, защото е токсичен и се натрупва в щитовидната жлеза, което създава реален риск от паталогии.

 

Йодът - единствено в биологично активната си форма, каквато е в „Микстура син йод”, е нетоксичен, не се преработва в щитовидната жлеза (няма риск от предозиране и възникване на паталогии) и тези негови уникални свойства позволяват да се използва дълго време като превантивно средство.

 

Регулярното, плавно насищане на щитовидната жлеза с биологично активен йод (т.е. поддържането на постоянно йодно депо) дава възможност на щитовидната жлеза да функционира нормално и по този начин да осигурява на организма надеждна защита от вредното въздействие на радиацията.

 
Съставки: Вода, нишесте разтворимо, янтарна киселина, фруктоза йод, ниацин (витамин РР).
 
Количество йод в дневна доза:
Бременни жени - 8 капки (200 μg йод).
Бебета до 6 месеца, които са на изкуствено хранене - 1 капка (25 μg йод).
Деца: от 7 месеца до 3 години - 2 капки (50 μg йод)
   от 4 до 6 години - 3 капки (75 μg йод)
   от 6 до 10 години - 4 капки (100 μg йод)
   от 11 до 13 години - 6 капки (150 μg йод)
   от 14 до 17 години - 8 капки (200 μg йод)
Възрастни - 6 капки (150 μg йод).
 
 
Начин на употреба: Приема се през устата един път дневно, 30 минути преди хранене. Необходимата доза се разрежда с малко количество вода (20-40ml). Да се разклати добре преди употреба!
 
Продуктът може да се приема от хора от всички възрасти, както и от диабетици и вегани.
Нетоксичен. Не съдържа ГМО.
 
Внимание:
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Препаратът е хранителна добавка и не може да се използва като заместител на разнообразното хранене.
Не е лекарствено средство.
 
Предупреждение:
Не се препоръчва приложение при индивидуална чувствителност към компонентите на продукта.
 
Условия на съхранение:
Да се съхранява при температура до 20°С и влажност на въздуха 75% в оригиналната опаковка като след отваряне се държи плътно затворена в нея.
При нарушаване условията на съхранение продуктът губи цвета и биологическата си активност.
Препоръчително е да се държи в хладилник.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
 
Опаковка: 30 мл
 
Произведено от: Fly Fish Ltd., България за T&G Internacional Consult Ltd, България
 
 
Цена: 29.90лв.

Pin it