Поръчки: 0899 107 482
Доставка от 4,90лв.* до офис на Еконт, за поръчки до 1 кг
ПАДСТОП ЛОСИОН ПРОТИВ ВЪШКИ 75 МЛ.

ПАДСТОП ЛОСИОН ПРОТИВ ВЪШКИ 75 МЛ.

В наличност

Производител: Натурпродукт

Медицинско изделие, което бързо и ефективно отстранява главовите въшки и техните гниди (яйца): спира активния стадий на развитието им, отстранява въшките, като ги задушава, и дехидратира гнидите.

 

Предимства:

 - Безопасен за деца, възрастни, бременни и кърмещи жени;

 - 100%-но съдържание на диметикон;

 - Без инсектициди;

 - Лесен за приложение;

 - Кратко време на третиране (10+ минути);

 - Без развитие на резистентност;

 - С включени гребен и найлонова шапка.

 

Механизъм на действие:

PADSTOP (Падстоп) спира активния стадий на развитие на въшката и нейните яйца, т.нар. гниди. Съдържащият се в продукта диметикон бързо отстранява въшките, като ги задушава (спира притока на кислород към дихателните им пътища), и дехидратира гнидите. Той представлява безцветно синтетично полиметилсиликоново масло без аромат с копринена немазна консистенция. Не се абсорбира от кожата и затова е напълно безопасен за приложение върху скалпа. Отличава се с минимално повърхностно напрежение, благодарение на което може да проникне в най-малките въздухоносни пътища на паразита, като ги запушва и предотвратява достъпа на кислород. Около минимум 10 минути след приложение, въшките и яйцата им (гнидите) се задушават и изсъхват. След употреба на продукти, съдържащ диметикон, не се наблюдава възвръщане на жизнените функции на паразита. В допълнение, той редуцира адхезията на гнидите, улеснявайки тяхното отстраняване с гребена за въшки. Действието му е напълно механично, поради което паразитите и техните яйца не могат да станат резистентни към веществото. Ето защо медицинското изделие PADSTOP може да се прилага всеки път щом се появят въшки.

 

Състав: 100% диметикон.

 

Указания за приложение:

Само за външно приложение!

Да се прилага върху здрава, неувредена кожа на скалпа.

 

ДЪЛЖИНА НА КОСАТА               ДОЗИРОВКА ЗА ЕДИН ЧОВЕК

Къса коса (до ушите или по-къса)        25-50 ml

Средно дълга коса (до раменете)       50-75 ml

Дълга коса (под линията на рамената)             75 ml

ВНИМАНИЕ! За да се омокри добре косата и скалпа, при много дълга коса и плътен/дебел косъм може да се наложи прилагането на повече лосион. Количествата, посочени в таблицата, са приблизителни.

 

Етапи на приложение:

 

1. Прилагане на продукта върху косата и скалпа - необходимо за унищожаване на въшката и дехидратиране на гнидата

 

В зависимост от дължината на косата (виж. таблицата по-горе), приложете необходимото количество от лосиона. Това става по-лесно, като обърнете бутилката откъм гърба. Използвайте начертаната скала в ml.

Приложете лосиона върху суха коса и втривайте, докато тя и скалпът напълно се намокрят (за да не се изсуши твърде бързо косата, използвайте приложената в опаковката найлонова шапка).

При употреба на продукта, пазете очите от попадане на лосион в тях.

След приложение на лосиона, поставете найлоновата шапка за коса върху главата си и останете така 10-60 мин. (в зависимост от дължината и плътността на косъма), за да може активната съставка диметикон максимално да подейства.

 

2. Отстраняване на въшките и гнидите с гребен - този етап е необходим за пълното премахване на паразитите

 

След мин. 10 минути срешете косата си с гребена за въшки, приложен в опаковката (мократа коса е много по-лесна за разресване).

Измийте внимателно косата два пъти с топла вода и шампоан за ежедневна употреба.

През следващите 10 дена грижливо проверявайте дали не са се появили отново въшки и гниди. Това може да се случи при невнимателно разресване на косата с гребена за въшки по време на третиране с лосиона, тъй като женските паразити изхвърлят наведнъж няколко яйца и тяхното излюпване става едва след 7 дена. Ако отново имате въшки и/или гниди, повторете стъпки 1 и 2.

 

3. Обеззаразяване на средата - необходимо за цялостното отстраняване на въшките и гнидите

 

 - Проверете и другите членове на семейството дали имат въшки и гниди. Това трябва да става в рамките на 10 дена след приложение на продукта и отстраняване на паразитите. При поява на въшки и/или гниди - повторете стъпки 1 и 2.

 - Щателно измийте дрехите, завивките и кърпите при температура не по-ниска от 60°С.

 - За дезинфекция на предметите, които не могат да се изперат в пералня или миялна машина, поставете ги в найлонова торбичка и ги дръжте затворени поне 3 седмици на стайна температура или във фризера за 24 часа при температура -15°С до -18 °С.

 - Продуктите за коса (гребени, четки) трябва да се потопят в гореща вода с температура 60°С за минимум 10 мин. След употреба найлоновата шапка, обработена с лосиона, трябва да се изхвърли навън в кофата за боклук.

 - Старателно почистете с прахосмукачка / изтупайте килимите, мебелите и пода. Веднага след като почистите, отстранете торбичката от прахосмукачката и я изхвърлете навън в боклука.

 

Специални предупреждения и предпазни мерки:

Само за външно приложение! Да се нанася върху здрава, неувредена кожа на скалпа.

Да не се прилага при свръхчувствителност към диметикон.

Да се избягва контакт с очите. Ако лосионът попадне в тях, може да се появи леко дразнене. В този случай изплакнете ги под течаща топла вода в продължение на поне 10 мин. Ако дразненето продължи по-дълго време, обърнете се към очен лекар (офталмолог).

По време на приложение може да се появи дразнене на кожата на скалпа под формата на сърбеж или зачервяване. Тези симптоми са леки, с временен характер и бързо отшумяват.

Ако се появят други нежелани реакции, различни от посочените в листовката, свържете се с лекар или фармацевт.

Внимавайте да не разлеете течността на пода. Продуктът е с вискозна консистенция и може да предизвика подхлъзване и падане.

 

Условия на съхранение:

Да се съхранява на място, недостъпно за деца в оригиналната опаковка. Не прилагайте след изтичане срока на годност.

Спазвайте условията на съхранение.

След употреба не изхвърляйте останало количество от лосиона в умивалника. Най-добре е да донесете бутилката в аптеката за адекватно професионално унищожаване.

 

Опаковка: 75 мл.

 

Производител: Natur Produkt Zdrovit Sp. z.o.o, Полша.

 
 
Цена: 10.30лв.

Pin it