Поръчки: 0899 107 482
Доставка от 5,90лв.* до офис на Еконт, за поръчки до 1 кг.
МЕТЛА, СОРГО СЕМЕ 100гр.

МЕТЛА, СОРГО СЕМЕ 100гр.

В наличност

Производител: Други

Sorghum

Семената от просо са благоприятни за регулиране обмяната на веществата и детоксикация на черния дроб. Резултатите от пречистващото й действие са известни от традиционното използване на билката, както и от научната литература.
Сорго може да се запече със люспите на фурна и да се смели, подобно на кафе, като по този начит напитката пречиства черния дроб.

Сорго е много подходящо за здравословни кълнове. Характернотот на кълновете от просо е, че съдържат голямо количество калий, калций, желязо, магнезий и бета-каротин. Съдържат и витамин С в пъти повече в сравнение с този на портокалите (с еквивалентно тегло) 7 пъти повече и 5 пъти в сравнение със спанака. Природният хлорофил и много ферменти от просото са незаменими в процеса на обмяната на веществата и способстват за изхвърляне на токсините.

 

Начин на употреба: 

Народна рецепта при Цироза на Черния дроб: Измийте 100 гр семена в цедка. Изсипете ги в 3 литра вряща вода. Оставете ги да врят около половин час на слаб огън, похлупени. Чаят трябва да ври, докато течността не намалее с 1 литър. Отварата се прецежда и от получения чай се пие през целия ден, наместо вода. Не се приемат никакви други течности като кафе, сок, чай – пие се само отварата от семе от метла със стайна температура.
Отварата се приготвя всеки ден, като се приема в продължение на 3 месеца за детоксикация на черния дроб и 6 месеца при цироза.

Спазва се диетичен режим без алкохол, месо, и яйца. Спазвайте вегетариански режим с много плодове, прясно изстискан сок от моркови, целина и ябълка, зелени салати и варива. Ако изпитвате нужда да ядете месо, може да си позволите нетлъста риба, например морска.

 

Опаковка: 100гр.

Производител: Бургас

Цена: 2.90лв.

Pin it