Поръчки: 0899 107 482
Доставка от 5,50лв.* до офис на Еконт, за поръчки до 1 кг
МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА ТЕЧНО 50мл. ЗДРАВНИЦА

МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА ТЕЧНО 50мл. ЗДРАВНИЦА

В наличност

Производител: Здравница

- 100% натурален продукт
- Чисто, студено пресовано масло от Oenothera biennis
- Поддържа женския организъм, кожата и косата
- Не съдържа алкохол и разтворители
- Не съдържа ГМО и Глутен
- Веган продукт

Маслото от вечерна иглика (или вечерна примроза) се характеризира с светло жълт цвят и естествен вкус. Маслото е богат източник на основни ненаситени мастни киселини, особено линолова и гама-линоленова киселина, които изграят важна роя за изграждането на клетъчните мембрани и създаването на простагландини.

Вечерната иглика е известна като ценен помощник на жената и нейното здраве. Маслото е често използвано като помощник при бременност - за предотвратява на на високо кръвно налягане (прееклампсия) и предотвратяване на късното раждане. Маслото от вечерна иглика действа благоприятно при предменструален синдром, болки в гърдите, ендометриоза и симптоми на менопауза, вкл. и горещи вълни. Маслото има благоприятен ефект за успокояване на менструалните проблеми и оптимизира хормоналния баланс.

Вечерната примроза и маслото от това растение се използват и при заболявания като екзема, псориазис и акне. Доказано е полезно действие при ревматоиден артрит, остеопороза, синдром на Рейно, множествена склероза, синдром на Шйогрен, болест на Алцхаймер и шизофрения.

Полезни свойства:

Облекчава симптомите на ПМС
Маслото от вечерна иглика е изключително ефективно средство за борба със симптомите на ПМС (предменструален синдром). Към тези симптоми се включват: депресия, раздразнителност, подуване на корема, горещи вълни.

Специалисти смятат, че някои жени изпитват тези симптоми, защото са чувствителни към нормалните нива на пролактин в тялото. Гама-линоленовата киселина (GLA), която се съдържа в маслото от вечерна иглика на "Здравница" помага да се предотврати действието на пролактина, който задейства ПМС.

Намалява болките в гърдите
Ако чувствате болка в гърдите и тази болка е толкова тежка, че започва да пречи на нормалния начин на живот, то приемът на масло от вечерна иглика на "Здравница" може да помогне.

Гама-линоленовата киселина, която се съдържа в маслото от вечерна примроза помага за инхибиране на простагландините, които причиняват циклична болка в гърдите. При прием на масло от вечерна иглика в комбинация с витамин Е в продължение на шест месеца се наблюдава напълно изчезване на болката в гърдите.

Премахва горещите вълни
Появата на горещи вълни е един от най-неприятните ефекти на менопаузата.

Проучвания доказват, че ако при шест седмичен прием на масло от вечерна иглика се наблюдава чувствително намаление и продължителност на поява на горещи вълни.

Още здравословни ползи:
Маслото от вечерна иглика регулира кръвното налягане, подобрява активността на сърцето, намалява нивата на холестерола. Хранителната добавка повлиява положително метаболизма, ускорява изгарянето на мазнините и потиска тяхното отлагане.

Маслото от вечерна иглика има благоприятно действие при шизофрения, възпаление на ставите и дисеминирана склероза.

Външното приложение на маслото подобрява перфузията на кръвта на горните и долните крайници и по този начин намалява вероятността от поява на разширени вени.

Предназначение:

Хранителната добавка се прилага като помощно средство към хранителния режим, което:
поддържа женския организъм, кожата и косата.

Съдържание:

100% чисто, студено пресовано масло от вечерна иглика /вечерна примроза/ (Oenothera biennis).

Не съдържа алкохол! Не съдържа глутен! Не съдържа алергени!

Състав на мастни киселини:

Линолова киселина: 73.9%
Гама-линолова киселина: 9.3%
Палмитинова киселина: 6.5%
Олеинова киселина: 6.4%
Стеаринова киселина: 2.0%

Начин на употреба:

Приемайте по 1 ч.л. (5 мл.) на ден с вода или храна.

Хранителна добавка. Да се съхранява на място, недостъпно от деца. Да не се употребява от бременни жени или кърмачки. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Продуктът не е лекарствено средство и не замества разнообразното хранене.

Опаковка: 50 мл. в тъмна, стъклена бутилка

Цена: 11.90лв.

Pin it