Поръчки: 0899 107 482
Доставка от 5,50лв.* до офис на Еконт, за поръчки до 1 кг
МАСЛО ОТ КОРИАНДЪР ЗА СТОМАХ 50мл. ЗДРАВНИЦА

МАСЛО ОТ КОРИАНДЪР ЗА СТОМАХ 50мл. ЗДРАВНИЦА

В наличност

Производител: Здравница

- 100% натурален продукт
- Масло от кориандър с добавено масло от бял трън
- Не съдържа алкохол и разтворители
- Не съдържа глутен, холестерол и транс мазнини
- Подходящ за директна консумация и козметични цели
- Веган продукт

Кориандърът е едногодишно растение с 30-70 см високо, фино набраздено, голо, кухо стъбло, разклонено в горната част. Използват се плодовете (семената) и полученото от тях етерично масло.

Плодовете съдържат 1-3% етерично масло с главна съставка алкохола линалоол (кориандрол) - 60 до 80%, на който се дължи приятният аромат, В плодовете се съдържа също 10-20% тлъсто масло, до 17% белтъчини и незначително количество алкалоиди. Установени са флавоноиди и кумарини - умбелиферон и скополетин.

Полезни свойства:

Подпомага храносмилането
Маслото от кориандър на "Здравница" стимулира секрецията и моториката на храносмилателната система, като действа карминативно, апетитовъзбуждащо, спазмолитично и болкоуспокояващо. Кориандровото масло е отличен натурален продукт при газове, подуване на стомаха и лениви черва. Маслото от кориандър регулира всички стомашни функции и тонизира работата на стомаха.

Маслото от кориандър подобрява апетита, регулира ендокринната секреция, помага при гадене и повръщане.

Подпомага отслабването
Маслото от кориандър на "Здравница" насърчава липолизата, което означава, че хидролизира липидите. Този процес води до разграждане на мазнините и холестерола в организма. Колкото по-бърза е липолизата, толкова по-бързо ще отслабнете.

Пречиства кръвта
Маслото от кориандър на "Здравница" влияе благоприятно за прочистване на кръвта, като по този начин действа като дектоксикатор. Кориандровото масло помага за премахване на пикочната киселина, тежките метали и други токсини от организма.

Инхибира гъбичните инфекции
Маслото от кориандър на "Здравница" подтиска растежа на гъбичките в организма и подпомага лечението на гъбични инфекции. Заради тези свойства, маслото от кориандър може да е ценен помощник при редица кожни заболявания, а също и при дизентерия, която често се причинява от растеж на гъбички.

Лош дъх и лош мирис
Маслото от кориандър на "Здравница" намалява лошия дъх в устата и подпомага елиминирането на телесната миризма. Когато се приема вътрешно, типичният аромат на маслото се смесва с потта и се бори с телесната миризма, както и лошият дъх, предизвикан от проблеми в стомаха. Маслото от кориандър инхибира бактериалния растеж около потните жлези.

Масло от бял трън

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно за лечение на чернодробни и жлъчни заболявания. Счита се, че негов активен компонент е флавоноидният комплекс, наречен силимарин (silymarin). Силибинин, най-активната съставка на silymarin, може да подтисне синтеза на 5-липоксигеназата, която се включва в образуването на свободните радикали, да изчисти хидроксилните радикали и да подтисне фактора на туморната некроза (TNF).

Много систематични проучвания изследват ефикасността на белия трън при лечението на чернодробни заболявания, в частност, алкохолно чернодробно заболяване и хепатит В и С. Употребата на масло от бял трън спомага за по-бързо разсейване на симптомите на задържане на жлъчна течност и редукция в индиректния билирубин. Научно доказано е, че маслото от бял трън притежава антиоксидантното, противовъзпалителното и антитоксичното действие.

Съдържащият се в маслото от бял трън - Силимарин потиска развитието на формалиновия перитонит и имунологично предизвикания полиартрит. Приема се, че антихепатотоксичното действие на силимарина се дължи на компетитивни взаимодействия с рецепторите за съответните токсини в хепатоцитната мембрана и на по-общо мембранотропно с протективен характер действие.

Протективният и лечебният ефект на силибина върху чернодробния паренхим се благоприятства от факта, че около 80% от приложената доза се елиминира с жлъчката.

Продължителната употреба на масло от бял трън спомага да се избавите от проблемите с храносмилането причинени oт пpeяждaнe.

Маслото от бял трън на "Здравница" помага и при проблеми с далака.

Предназначение:

Хранителната добавка се прилага като допълнение към хранителния режим, което:
допринася за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт.

Съдържание:

Масло от семена (плодове) на кориандър (Coriandrum Sativum), Масло от семена на бял трън (Silybum Marianum).

Съдържание в дневна доза:

- Масло от кориандър: 30 mg
- Масло от бял трън: 125 mg

Не съдържа алкохол! Не съдържа разтворители! Не съдържа ГМО! Не съдържа технологични добавки!

Начин на употреба:

Като хранителна добавка приемайте по 5 капки на ден с вода или храна.

Хранителна добавка. Да се съхранява на място, недостъпно от деца. Да не се употребява от бременни и кърмещи жени. Може да се използва от деца само след консултация с лекуващия педиатър. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Маслото от кориандър на "Здравница" е регистрирана хранителна добавка от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ):
Рег. №: Т222200834 от 10.03.2022, вх. №: 4716

Опаковка: 50 мл. в бутилка от тъмно стъкло с капкомер

Цена: 11.30лв.

Pin it