Поръчки: 0899 107 482
Доставка от 5,90лв.* до офис на Еконт, за поръчки до 1 кг.
КАЛИЙ ЗА СЪРЦЕ И МУСКУЛИ 99МГ. 100КАПС. НЕЙЧЪРС УЕЙ

КАЛИЙ ЗА СЪРЦЕ И МУСКУЛИ 99МГ. 100КАПС. НЕЙЧЪРС УЕЙ

В наличност

Производител: Nature's way

Калий – естествен продукт в подкрепа на електролитния баланс и нормалната функция на сърдечно-съдовата и мускулната системи.

Добър източник на калий (като калиев цитрат) – важен минерал и електролит, който подпомага поддържането на електролитния баланс и противодейства на ефектите на натрия.

Много от преработените храни са с високо съдържание на натрий, а за съжаление тяхното присъствие в съвременната диета непрекъснато се увеличава. Това налага необходимостта да се търсят начини за адекватна доставка на калий, който да неутрализира неблагоприятните ефекти на натрия върху сърдечно-съдовата система, кръвното налягане и др.

Доставката на достатъчни количества калий и намаляването приема на натрий, има съществено значение за укрепване на сърдечно-съдовото здраве, намаляване на кръвното налягане, поддържане на елетрическата активност на сърцето и други мускули, и др.

Как действа Калий на Nature’s Way?

 

 • Допринася за нормалното състояние на сърдечно-съдовата система, поддържане нормални нива на кръвното налягане и намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.
 • Спомага за поддържане на алкалната среда в организма и предотвратяване на ацидозата (повишена киселинност на кръвта и други телесни тъкани). Това е от изключително значение за поддържането на костната минерална плътност и нормалното състояние на мускулите, особено в напреднала възраст.
 • Съдейства за предаването на електрическите импулси, необходими за ритмичното съкращаване на мускулите, включително на сърдечния мускул. В резултат се предотвратяват състояния като скованост, мускулна слабост, изтръпване на крайниците, нарушения в сърдечния ритъм и др.
 • Способства за преодоляване на умората и усещането за слабост, настъпили поради дисбаланс в електролитите и недостиг на калий.
 • Улеснява нормалната функция на червата при запек.

Минералите, включително калий, натрий, магнезий, калций и др., са електролити. Те притежават способността да се разтварят в телесните течности, образувайки електрически заредени йони, които биват отрицателни или положителни. Балансът между тези йони играе ключова роля за дейността на мускулната система, сърдечния мускул, нервната система и др.

Калият е един от седемте основни макроминерала. Човешкото тяло се нуждае от около 100 mg калий дневно, за да се предотврати недостига му, както и дисбаланс в електролитите, който може да доведе до редица нарушения.

Установено е, че добрият прием на калий намалява риска от смъртност с около 20%. Наличието на нормални нива на калий в организма предпазва от инсулт, понижава кръвното налягане, запазва костната минерална плътност и предотвратява загубата на мускулна маса и образуването на камъни в бъбреците.

Недостигът на калий може да предизвика редица здравословни проблеми. Той е известен още като хипокалиемия. Симптомите при занижени нива на калий включват :

 • неразположение и умора;
 • високо кръвно налягане, нарушения в ритъма на сърцето и увеличен риск от сърдечно-съдови болести;
 • слабост, мускулни болки и спазми, и дори парализа;
 • изтръпване, мравучкане и сърбеж основно в областта на крайниците;
 • запек;
 • респираторна недостатъчност и др.
Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Калий (калиев цитрат) 99 mg 99 mg

Целулоза, желатинова капсула, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, консерванти, царевица, млечни продукти, глутен, соя, сол, захар, пшеница, дрожди.

Хранителна добавка, 100 капсули.

 

Нето тегло: 130 g

 

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата и мускулната системи.

Забележка: При бременност и кърмене консултация с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капсула дневно, за предпочитане с храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

 

Производител: Nature’s Way products, Inc, USA.

Цена: 19.90лв.

Pin it