Поръчки: 0899 107 482
Доставка от 5,50лв.* до офис на Еконт, за поръчки до 1 кг
КАФЕ ИНКА 150гр.

КАФЕ ИНКА 150гр.

В наличност

Производител: Други

Разтворим заменител на кафето. Произвежда се от отбрани натурални продукти. Не съдържа допълнителни подобрители и добавки. Продължителната употреба на кафе от цикория регулира стойностите на кръвна захар, понижава нервното напрежение и уравновесява нивата на кръвното налягане. 

Инка е композиция от полезни вещества, получени от ръжени и ечемичени зърна, захарно цвекло и корен на цикория. Всички компоненти са натурални и изключително полезни, разглеждани поотделно или заедно. Печените зърна ръж и ечемик са изключително богати на калий, калций, желязо и витамини от групата В. Тези витамини благотворно влияят на функциите на нервната система и стимулират имунната система, както и функциите на черния дроб. 

Цикорията съдържа в големи количества прословутият инулин, около 98%. Със съдържанието му, макар и не в такива количества, могат да се похвалят по-качествените млечни продукти. Инулинът представлява естествен пробиотик, който служи за храна на полезната стомашна микрофлора. Благодарение на това се подобрява храносмилането и се ускорява обмяната на веществата в организма. Цикорията способства и за извеждане на бъбречните камъни и спомага за нормализирането нивата на кръвната захар. 

Макар че наричаме напитката Инка кафе, тя е по-скоро заменител. Вкусът и наподобява този на кафето, но разликата е в състава. Инка е разработена към края на 1960 година, през времената на дефицит на кафе. Впоследствие напитката успешно запазва своята популярност благодарение на оригиналния си вкус, простичкото приготовление, достъпната цена и 100% натуралния си състав. Официално Инка се произвежда от 1971 година. Тя е полско изобретение и с тази търговска марка се произвежда само в Полша. 

Инка може да се употребява, без ограничения, от всички. Подходяща е за тези, които се стремят да намалят телесното си тегло, както и да задържат определени килограми. В една чаша от тази напитка се съдържат едва между 7 и 12 калории. Цикорията, която е в нейният състав, способства за намаляване на „глада“ за сладко.

Витаминно-минералният комплекс на напитката включва в себе си още калций, магнезий, калий, витамини от групите А, Е, В, С, РР. Именно тези вещества се грижат за тонуса на кожата и скоростта на възстановяване на колагенните връзки. Няма доказани противопоказания.

Състав: ечемик, ръж, цикория, захарно цвекло.

Произход: Полша

Цена: 2.90лв.

Pin it