Поръчки: 0899 107 482
Доставка от 5,90лв.* до офис на Еконт, за поръчки до 1 кг.
БИО МАКА НА ПРАХ 200гр.

БИО МАКА НА ПРАХ 200гр.

В наличност

Производител: Dragon Superfoods

Маката на прах се извлича от корена на растението Мака, което се използва от хиляди години от местните жители на Перу. То е много богато на хранителни вещества- протеини, микроелементи- желязо, калций, цинк, магнезий, фосфор. Съдържа и редица витамини. Със своите 60% въглехидрати мака е бърз източник на енергия.

Мака е растение, което се прилага основно за лечение на еректилна дисфункция и за повишаване на либидото. То може да се използва също и при анемия, синдром на хроничната умора, за повишаване на енергията и издръжливостта, както и за подобряване на паметта и фертилитета. При жените мака се прилага за лечение на менструални смущения и за повлияване на неблагоприятните симптоми при менопауза. Мака може да се използва при остеопороза и депресия.

Сушената мака е около 60% въглехидрати, 9% фибри и малко повече от 10% протеин. Има по-високо ниво на мастни киселини от другите корени на растения (2.2%), от които линоленовата, палмитиновата и олеиновата киселина са основните МК.

Маката е също богат източник на растителни стероли (ситостерол, сампестрол, ергостерол, брасикастерол и ергостадиенол). По отношение количеството на минералите, маката надминава картофите и морковите, богата е на желязо, магнезий, калций, калий и йод.

За какво се използва и при какво помага?

- умора

- безплодие

- симптоми на менопауза

- сексуални нарушения при жените

- сексуални нарушения при мъжете (включително дисфункции на ерекцията)

- намалено количество енергия

- помощно средство при лечение на рака.

Начин на употреба:

Може да се добавя към сокове, мюслита, кисело мляко, плодови салати. Някои производители добавят мака в шоколади, кексове, супи и др.

При първоначалната употреба приемайте по 1/2 ч.л., като в последствие може да увеличите дозата до 1 ч.л. в зависимост от личните нужди.

Опаковка: 200 гр.

Произход: Перу

Пакетирано от: Смарт Органик АД, България

Цена: 9.30лв.

Pin it