Поръчки: 0899 107 482
Доставка от 5,90лв.* до офис на Еконт, за поръчки до 1 кг.
БЯЛ БОР, PINE 10мл. КАПКИ Д-Р БАХ

БЯЛ БОР, PINE 10мл. КАПКИ Д-Р БАХ

Продукта НЕ е наличен!

Производител: Healing Herbs

Принцип: Белият бор е свързан с душевните качества на разкаянието и опрощението. В отрицателното състояние на бор, човек вътрешно се чувства твърдо обвързан с вината си.

Това може да бъде възникнало наскоро чувство за вина, дори по дребен повод, например защото човек е оставил прозореца отворен и е допуснал да избяга папагалчето. Или това могат да бъдат отдавнашни, неосъзнати първични усеща­ния за вина, до първородния грях или до вината на Ева, която е дала ябълката на Адам. Белият бор, заедно с джела, е едно от най-честите душевни състояния. Това състояние не винаги се открива лесно у другия.

Неосъзнатото състояние на бор се издаба често чрез неосъзнати оцветени с вина изказвания, като: „никога няма да си простя, че бях толкова невнимателен" или „извинете ме, че заемам толкова място", „зная, че е моя вината, че младежът е толкова шумен", „всъщност моите родители са искали да имат момиче, но е тряббало да се примирят със син".

При хората от типа на бора съзнанието често е завладяно изцяло от чувство за вина и затова и състоянието на тялото често се изразява с умора и изчерпаност. В живота на тези характери думата радост от живота е написана със съвсем дребни букви. Те принадлежат към хората, които въпреки всичко постиг­нато, никога не са достатъчно доволни от себе си и вътрешно се упрекват, че не са се постарали още повече. В отрицателното състояние на бора човек изисква от себе си повече, отколкото от другите и когато високите му очаквания не се изпълнят, съзнанието му се изпълва с упреци към себе си.

Друго типично явление при това състояние е поемането на чуждите грешки като собствена вина, с чувството, че отговорността е обща. Така например, човек се чувства виновен, когато е принуден най-после да заяви ясно на безогледния си съсед, че мощната му радиоуредба трябва да свири по-тихо.

Децата от типа на бора често пъти са вечно виновните в класа и се оставят да бъдат наказвани за простъпки, с които нямат нищо общо. Когато характери­те от типа на бора са болни или преуморени, те се извиняват на всички околни за това. Когато в магазина има само четири хляба, а чакащите са пет, типът на бора е този, който ще се откаже, защото би се чувствал вътрешно виновен, ако някой остане без хляб заради него.

Изглежда така, като че ли човекът в отрицателно състояние на бор вътрешно се извинява, че изобщо съществува, вероятно защото дълбоко вътре в себе си не е убеден, че заслужава съществуването си. Често в него се чувства дстски страхливо повединие, което несъзнателно носи отпечатъка на догматични, религиозно оцветени схващания от типа на изисквания и забрани: „трябва да работиш", „не трябва да имаш сексуални желания". Бог бижда всичко, а човекът отдавна е доказал своята безнадеждност. Затова не ни остава нищо друго освен наказание и изкуп­ление, болки, око за око, зъб за зъб.

И ако отгоре не дойде наказанието, човек се наказва сам. По тези причини много хора в състояние на бор несъзнателно поемат сами кръста си. Понякога гпе казват, че поемат кармата на другите. Някои от тях имат почти мазохистичен стремеж към повертвователност и се наказват за цял живот с някой безогледен партньор, без да разбират вътрешната причина за това. Те дават любов или поне това, което мислят за любов, без да получават или да изискват такава. Трагично и разрушаващо живота заблуждение на личността в много отношения:

Когато личността се изключи сама от любовта, от потока на живота, през нея не може да протича божествената енергия. Така тя не само прекъсва своята жизнена артерия, но действа и против единството и против сътворението. Със своите саморазрушителни настроения личността в това състояние обезпокоява и вреди на всички наоколо.

Причината за това поведение се крие и тук в напълно погрешната насоченост на личността, да следва своята ограничена представа за добро и зло, като си дава сама правото да съди, вместо просто да приема водачеството на своето Висше Аз.

В отрицателното състояние на бор човек трябва да разбере, какво значи да си наистина човек и че още чрез факта, че той живее и диша на този свят, става излишен въпросът за правото на съществуване. Той трябва да приеме, че докато душата му е съвършена, той телесно е твърде несъвършено същество и че съществуването в това тяло е невъзможно без грешки и заблуждения. Именно конфликтите при тези заблуждения дават на човека необходимата енергия за по­нататъшно развитие. Следователно, той трябба да прави грешки, трябва да изпада във все по-нови заблуждения, които в крайна сметка ще го приближават все повече към неговата душа, а с това и към Бога.

Защо тогава да се оплаква? Който се ограничава в своите грешки и не може да обича себе си и да си прощава, не може да обича и другите и не може да им прощава. Тогава къде е смисълът на човешките отношения?

   Чрез бора можем да се научим да разбираме истинското съдържание на христи­янската мисъл за Спасението. Можем да приемем, че човек не трябва да се чувства виновен, понеже преди да дойде на тази земя е опростен вече отдавна чрез символична Жертва на Разпятието! Той просто трябва да се съгласи с това.

 

В положителното състояние на бора човек чувства, че времето на наказващия Бог, на Мойсей с неговите строги заповеди, е преминало, че никой няма да бъде наказван и че всеки се приближава до своето спасение, колкото повече изпитва истинско разкаяние.

Хората, които успеят да трансформират тежкото отрицателно състояние на бора, получават силен приток на енергия. Те могат да помогнат на ближния си при подобни проблеми чрез търпелив разговор, през обмяна на опит, често дори само с енергийното си излъчване, просто с присъствието си.

На практика след белия бор се нареждат често жълтата върба или джела. Тук бихме искали да посочим разликата между чувството на несъвършенство в състоянието на киселица и чувството за вина при белия бор:

Бял бор: Приема своите чувства за вина като своя лична работа и се придържа здраво към това. Той трябва всъщност да ги освободи.

Киселица. Чувства се нечист и несъвършен, но вътрешно не поема отговорността за това състояние. Желае силно да се освободи колкото е възможно по-бързо от това състояние.

Бял бор - ключови симптоми.

Упреци към самия себе си, чувство за вина, липса на смелост.

Симптоми в блокирано състояние.

В разговора често търси форми на извинение. Не може да прощава, поема вината върху себе си. Често има гузна съвест. В многозначителни ситуации поема чуждата вина, чувства се отговорен за грешките на другите. Поставя си високи изисквания, повече отколкото изисква от другите. Дори и при успех се упреква вътрешно, че все пак нещо не е направил както трябва. Държи сметка повече за своите граници, отколкото за своите възможности, руши се вътрешно поради отрицателни схващания за същността си. Работи свръхсъвестно и по този начин лесно попада в емоционален стрес. Чувства се малоценен и очаква да бъде наказан. Извинява се, когато е болен, изтощен или депресиран. Дълбоко в себе си се чувства като страхливец. Трудно му е да приеме похвала или награда, защото вярва подсъзнателно, че нищо не е заслужил. Чувства се виновен, ако тряба да каже на някого открито мнението си. Позволява си малко и веднага остава на заден план при повече искане, отколкото предлагане. Не Вярва, че заслужава обич, вътрешно не оправдава съществуването си „извинявайте, че съм се родил". Често поведени­ето му е детински -страхливо. Понякога има мазохистична жертвоготовност, Прекалено подценяване на себе си - отрицателен нарцизъм. Подсъзнателно силни религиозно оцветени схващания за добро и зло, сексът като грях, представи за първороден грях.

Потенциал в трансформирано състояние.

Човек си признава грешките, приема ги, но не преувеличава тяхното значение. Има чувство за разкаяние, но не за вина, може да си прости и да забрави. В това състояние има дълбоко разбиране за човешката същност и особено за човешките чувства. Поема грижи и товар от другите, но само в това има смисъл. Проявява търпение, смирение и вътрешна скромност. Разбира истински християнската идея за Спасението.

Подпомагащи препоръки за състоянието на бял бор.

Да е уверен вътре в себе си, че всеки човек заслужава обич и че вината му е простена предварително. Да прави упражнения йога за свързване на чакрата на щитовидната жлеза (принцип на Буда) с тези на третото око (Мойсей) и на сърцето (Исус).

Да открие, къде надхвърля възможностите си и къде си поставя неизпълними задачи. Да отхвърля неизпълнимите цели и да си поставя нови.

Да прави утринна гимнастика, за да натрупа жизнени сили за деня. Мисли за положителна настройка: „харесвам се такъв, какъвто съм", „прощавам си, защото отдавна ми е простено", „с раждането си, съм спасен", „Всяка грешка е нова стъпка по-близо до Бога", „оставям се на моя вътрешен импулс".

Физически симптоми: Импотентност, тежки сексуални проблеми, депресия, непрекъснато се наказват заради чувствата си за вина, анорексия
Производител: Healingherbs Ltd, Англия

Цена: 20.99лв.

Pin it