Поръчки: 0899 107 482
Доставка от 5,90лв.* до офис на Еконт, за поръчки до 1 кг.
АСТРАГАЛ КОРЕН  470МГ. 100КАПС НЕЙЧЪРС УЕЙ

АСТРАГАЛ КОРЕН 470МГ. 100КАПС НЕЙЧЪРС УЕЙ

В наличност

Производител: Nature's way

Първокласен екстракт от лечебното растение астрагал (Astragalus membranaceus), познато у нас и като клинавиче или орлови нокти. В корените му се съдържат флавоноиди, астрагалозиди, минерали, аминокиселини и други компоненти с антибактериални, противовирусни, противовъзпалителни и имуноукрепващи свойства.

 

Освен мощен имуностимулатор, астрагалът е и ефективен адаптоген, спомагащ за преодоляване на хроничния стрес. Благодарение на силно оздравяващото си действие, астрагал се използва и като средство за по-бързо възстановяване при различни заболявания. Притежава антиалергичен и антиастматичен потенциал.

 

Екстрактите от астрагал се прилагат със следните цели:

  • възстановяване и поддържане на имунното здраве;
  • увеличаване броя на имунните Т-клетки;
  • стимулиране на макрофагите и клетките „натурални убийци“, и облекчаване на симптомите при вирусни и бактериални респираторни инфекции;
  • стимулиране на диурезата и детокс процесите в организма;
  • подобряване на инсулиновата чувствителност, оптимизиране усвояването на глюкозата от мускулите и понижаване на кръвната захар;
  • антиоксидантна защита и поддържане здравето на митохондриите  – клетъчните органели, отговорни за продукцията на енергия в клетките.

 

Астрагал при алергични състояния

Екстрактите от астрагал, богати на полизахариди, облекчават проявите на алергичен ринит и синуит като кихане, катарални симптоми, сълзене и кашлица.

Установено е, че пероралният прием на астрагал подобрява симптоматиката при алергична астма по имуномодулаторен механизъм. Астрагалозид А е определен като главен антиалергичен компонент на растението.

 

Малко история и интересни факти

Astragalus membranaceus е родом от северните и източните части на Китай, както и от Монголия и Корея. Познат е отдавна в Китайската медицина (КМ). Противопростудните и антиинфекциозните му свойства са описани в древните книги на КМ като „тонизиране на кръвта и потискане на треската от недостига на Ки (жизнената енергия)”. Комбинираният му прием с женшен и андрографис е особено застъпен в Китай, където се смята, че съчетанието от трите растения генерира мощен адаптогенен ефект.

Изследвания в Китай показват, че тъй като астрагалът е антиоксидант, може да помогне на хора с тежки форми на сърдечни заболявания, като облекчава симптомите, понижава нивата на холестерола и подобрява сърдечната функция.

В САЩ повечето изследователи разглеждат астрагала като средство за възможно лечение при отслабване на имунната система в резултат от химиотерапия или радиация. В тези проучвания се посочва, че добавките с астрагал помагат на хората да се възстановяват по-бързо и да живеят по-дълго.

Екстрактите от астрагал се предлагат под формата на тинктури, капсули и таблетки, а в болничните заведения в азиатските държави се използват и инжекционни форми.

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Астрагал (корен)  470 mg 2820 mg


Растителна капсула, целулоза.

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, царевица, глутен, сол, захар, дрожди, пшеница, ГМО. Подходящо за вегани/вегетарианци.

Хранителна добавка, 100 V-капсули   

 

Приложение: Астрагалът съдържа сапонини, флавоноиди, полизахариди и гликозиди. Допринася за поддържане на бодростта и енергичността, както и за нормалната функция на сърдечно-съдовата и имунната системи, бъбречната жлеза, храносмилането, метаболизма.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: По 3 капсули 2 пъти на ден, за предпочитане с храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

 

Производител: Nature’s Way products, Inc, USA

 

Цена: 24.60лв.

Pin it