Поръчки: 0899 107 482
Доставка от 5,90лв.* до офис на Еконт, за поръчки до 1 кг.
АЛКОГАРД 60капс.

АЛКОГАРД 60капс.

В наличност

Производител:

Научно обоснована формула за отказване от алкохола

Хранителната добавка Алкогард е предназначена за профилактика и подпомагаща премахването на алкохолната зависимост. Тя представлява съвкупност от най-подходящите в това отношение лечебни растения, съдържащи биологично активни вещества със селективна активност. Богатото съдържание на изофлавони, гликозиди, органични киселини, ензими, микроелементи, витамини и др., имат изключително благоприятно въздействие при остра и особено при хронична алкохолна интоксикация. Опитът показва, че системната и продължителна употреба на стандартизирания екстракти в Алкогард води до подпомагане отстраняване на неприятните явления на интоксикация при злоупотреба на алкохол като: гадене, повръщане, главоболие, световъртеж и стомашно-чревен дискомфорт и подпомага възстановяването на прекаляващите с алкохол. Специално подбраните съставки на екстракта действат неутрализиращо на токсичните ефекти от алкохола и създават условен рефлекс към неприязън и засилват чувството на нежелание към алкохола.

Счита се, че при употребата на Алкогард, се постига ефекта на отстраняване на нежеланите явления на употребяващите алкохол. Допуска се, че намаляването на зависимостта от алкохола се дължи на взаимодействието на определени съставки на екстракта със съответни опиоидни рецептори в централната нервна система.

Съдържание в една капсула: Кудзу (пълзяща лоза) Pueraria lobata – 200мг; Ехинацея (Echinacea angustifolia L.) – 50мг; Овес (Arena sativa L.) – 100мг; Салеп (Orchis maculate L.) – 70мг; Червена боровинка (Vaccinium vitis idaca L.) – 70мг; Витамин В6 (пиридоксин) – 10мг.

Кудзу корените на дрогата съдържат висока концентрация на изофлавони и гликозиди, които подпомагат стимулирането и нормализирането на кръвообращението, като и подобряване циркулацията в сърцето и мозъка. В Китай и източната медицина се използва при хора с алкохолни проблеми. Изследванията на Американски учени потвърждават, че екстрактът от растението премахва неприятните съпътстващи ефекти при прекаляването с алкохол като главоболие, световъртеж, гадене, повръщане и общ дискомфорт.

Овесените зърна съдържат белтъчини, витамини от групата В, флавоноиди, свободни аминокиселини, фитонова киселина, захари и ензими. Всички тези биологично активни съставки влизат във взаимодействие с ензима алкохол – дехидрогенеза, която разгражда алкохола в черния дроб и възпрепятства настъпването на опиянението от алкохола.

Ехинацеята съдържа флавоноиди, полизахариди, амиламиди, алкалоиди (ехинакозиди) гликопротеини, стероли, мастни киселини, тлъсти масла, микроелементи и др. , които се оказват несъвместими (антидоти) на алкохола и създават симптоми на нежелание към алкохола при системна употреба.

Салеп (грудки) съдържат декстрин захароза, белтъчини, слузни вещества, нишесте, минерални соли и др., благодарение на които се получава антидот на всякакъв вид отровни вещества, включително и срещу алкохол, като по този начин предотвратяват алкохолно опиянение. Системната употреба на салеп води до отвикване от консумация на алкохол и затова се препоръчва при проблеми с алкохола.

Червена боровинка съдържа арбутин, хидрохинол, флавоноиди, урзолова киселина, хлорогенова киселина, кафеена киселина, аскорбинова киселина и др. Те притежават клинично доказани антибактериални свойства при уроинфекции причинени от Е. Коли и освен това имат качествата на антидот при отравяне с етилов алкохол (при остро и особено при хронично отравяне). В някои страни в народната медицина се използва системно за предотвратяване на тежките проявления и последици при прекаляването с алкохол.

Витамин В6 (пиридоксин): Витаминът допълва и подсилва комбинацията с подчертаният си невротропен ефект, като самият пиридоксин е типичен антагонист на етиловия алкохол и подпомага предотвратяване на неговите токсични ефекти.

Алкогард е хранителна добавка, която не замества балансираното хранене и не е лекарствено средство.

Препоръчва се при: хронична злоупотреба с алкохол, махмурлук, за детоксикация на организма, проблеми с черния дроб, за хора прекаляващи системно с алкохол, за повишаване на имунитета.

Противопоказания: бременни и кърмачки, деца под 18 годишна възраст, алергично болни, чернодробна и бъбречна недостатъчност, хронична сърдечна недостатъчност, състояния след сърдечен инфаркт и мозъчен инсулт;

Дозировка: По 2 таблетки преди консумация на алкохол поне половин час преди това.

Да не се употребява след консумация на алкохол!

Да не се превишава препоръчителната дневна доза!

Опаковка: 60капс.

Производител: Глобал Хелт ЕООД

Цена: 39.90лв.

Pin it